dijous, 17 d’abril del 2014

Tutorial 18: Una llibreta

Vinilers i vinileres,

Sé que avui és dijous i no toca tutorial fins demà, però com que és setmana santa, demà és festa i el dissabte Vinil, com ja sabreu, també estarà tancada, així que avui va aquest tutorial, super maco i senzillet per que pugueu fer-lo aquests dies de festa!

Avui, aprendrem a fer una llibreta, sí, sí, una llibreta per portar a la bossa, al classe, per tenir al costat del telèfon -si algú encara té un d'aquells telèfons que estaven sempre al mateix lloc, us en recordeu??? ;)-

Doncs el que us deia (que em despisto), que aprendrem a fer una llibreta super xula i que no us costarà res de fer... si li trobeu el gustet en fareu per a totes les ocasions i situacions! jejejeje. 

Aquest tutorial el vaig trobar a la pàgina de Cortar, pegar y cantar i jo el comparteixo amb vosaltres. La llibreta és aquesta:


El primer que necessitem, és saber els materials que necessitem, i són aquests:

* Pistola cola calenta i cola en barra.
* Paper o tela per a les tapes exteriors (que siguin ben bonics).
* Cartolina per fer sòlides les tapes (aquesta serà folrada amb el paper o la tela que hàgim triat) - mides: 22x14cm.
* Cartolina per a l'interior de les tapes (que combini amb el color del paper que hàgim triat) - mides: 21 × 13.5cm.
* Folis per als fulls de la llibreta (més o menys uns 10 o 12, perquè en doblegar-los tinguem uns 20 fulls) - mides: 20.5 × 13.5cm.
* Corda fineta.
* Foradadora d'un sol forat i tisores.
* Washi tapi, llaços o qualsevol cosa amb la que vulguem donar-li el toc decoratiu final.


Ara que ho tenim tot, a la feina:

El primer que cal fer és seleccionar el paper (o la roba) amb que volem folrar la llibreta. En aquest cas, van escollir aquest paper amb textura.

- Enganxem la cartolina de 22 × 14 al revers del paper (o roba) escollit (un cop fet, podeu deixar-lo un parell de minuts sota d'un llibre que pesi per garantir que s'enganxa bé).
 
- Retallem el paper a les cantonades tal com s'indica a la foto.

 
- Amb la pistola de silicona enganxem els sobrants a la cartolina plegant el bec que sobra.


- Doblegar per la meitat i, de nou amb la pistola de cola calenta, enganxar la cartolina que hàgim triat per a l'interior de les tapes (també doblegada per la meitat). Com aquesta cartolina serà més petita, intentarem que els marges quedin simètrics.
 
- Amb les tisores tallarem un parell de triangles petits al llom de les tapes plegades, de manera que aconseguim dos forats com els que veieu a la foto de dalt (la foradadora era molt feble com per perforar el conjunt).
 
- Mesurem per saber on fer els forats als fulls de paper que aniran a l'interior del llibre i amb la foradadora anirem perforant mig cercle en els folis plegats (jo ho vaig fer a poc a poc, en grups de dos o tres fulls, per poder travessar el paper.
 
- Un cop haguem foradat tot, unim els elements i passem la corda pels forats, donant-li un parell de voltes. Quan tinguem els caps per lligar fora, farem diversos nusos abans de tallar-los, per evitar que es desfaci.
 
- Per tancar la llibreta fem (amb molta cura) un forat amb les tisores en cadascuna de les tapes i vam passar un tros de corda (o un llaç) que ens permeti fer una llaçada.
 
- L'últim pas és lliure i consisteix en decorar la llibreta. En aquest cas van fer servir un parell de tires de cinta de coixí i a l'interior una mica de washi tape finet cobrint part del paper i part de la cartolina interior (i, a més va servir per tapar el foradet fet per ficar la corda-tancament).
 
 
Doncs ja està, ja teniu la llibreta llesta per ser utilitzada!
 
Certament, és fàcil de fer, econòmic i queda superbé!
  
Ja sabeu, si us animeu a fer-la, compartiu-la amb nosaltres!
 
Si voleu veure el tutorial original, el trobareu aquí.

1 comentari:

Ara que ho has llegit, explica'm què en penses!