divendres, 4 d’abril del 2014

Tutorial 16: Tauleta auxiliar

Vinileres i vinilers,

Avui és divendres i això vol dir que toca tutorial... però com que casi sempre són de costura, avui he pensat en compartir-ne un que sigui diferent, per a les (i per als) que us agrada el bricolatge...

Buscant, buscant, n'he trobat un al lloc web de la Revista Mi Casa que m'ha agradat molt per dos motius: El primer, que és útil i pràctic i penso que us pot fer servei i segon, que no és molt complicat de fer, així, si voleu iniciar-vos en aquest món (el del bricolatge) podreu fer-ho tranquil·lament i sense grans complicacions.

Es tracta de realitzar una tauleta auxiliar per al sofà (o butaca) que encaixa al braç del moble, de manera que no ocupa espai.



Però anem per passos:

El material que necessiteu és el següent:


- Un tauló de fusta de pi massís d'1,8
  cm de gruix.
- Una peça de roba (si en trieu una de

  plastificada us serà més fàcil el  
  manteniment)
- Serra de calar
- Grapadora de tapisser
- Esquadres mitjanes i cargols.
- Llapis

- Tisores
- Un metre
- Tornavís.









Primer pas: Agafar les mides.
Preneu les mesures exactes del braç del sofà o de la butaca on vulgueu col·locar la tauleta. Haureu d'anotar l'ample, el llarg i la mida dels laterals i després, tallar la fusta.







Segon pas: Preparar les peces.
Necessitareu tres peces de fusta; una superior i dos laterals, així la tauleta quedarà ben encaixada al braç i no es mourà en col·locar coses a sobre. Després, preneu mesures dels taulers per tallar la tela de la mida adequada per a cada un.

   





Tercer pas: Triar la roba
Talleu les peces de roba. Tingueu en compte que haureu de deixar uns 5 cm de més al voltant de tota la peça per a la rematada. Centreu la tela sobre cada tauler, plegueu el sobrant -posant especial cura en les cantonades- i grapeu-ho tensant la tela per sota.




Quart pas: Unir les peces.
L'últim pas és muntar la tauleta. Per això, una vegada folrats tots els taulers haureu d'unir-los entre si. Col·loqueu la peça més gran del revés, a sobre un dels laterals i uniu-los amb dues frontisses. Repetiu l'operació amb l'altre lateral.




I així, ja teniu feta la vostra tauleta. Què us ha semblat?

Espero que us animeu a fer-la i ens mostreu el resultat!


* Si voleu veure el tutorial original feu clic aquí.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ara que ho has llegit, explica'm què en penses!