divendres, 28 de març del 2014

Tutorial 15


I ja torna a ser divendres! I es que les setmanes passen volant, eh?
Heu tingut temps de fer algun osset amb mitjons? 

Doncs si ja l'heu fet, i no sabeu què podeu fer aquest cap de setmana, us deixo un altre tutorial que he trobat a la secció de manualitat de la pàgina imujer.

El que m'ha agradat molt d'aquesta manualitat, és que és molt senzilla i podeu realitzar-la juntament amb els vostres fills i filles i passar una tarda ben entretinguda amb un resultat bonic i tangible!

Potser ja deveu voler saber de què es tracta, no? Doncs ja no us faig esperar més... es tracta de fer una catifa a mà amb tires de tela, que podeu treure esquinçant alguna samarreta vella que ja no utilitzeu... el resultat és aquest:


Primer cal preparar els estris necessaris, que en aquest cas són:


* Tires de tela de diferents colors.
* Tisores.
* Un cèrcol hula hula (o el que tots coneixem com hula-hop!)


Si ja ho tens tot, ja podem anar pas a pas amb el procés:

1./  Comença lligant 12 tires de tela de costat a costat del cèrcol hula hula. Cal que t'asseguris que totes les tires es creuen al centre del cèrcol.


2./  Amb una altra tira, lliga totes les del hula hula al centre i passa aquesta tira entre les del cèrcol; tens que alternar de manera que un cop passi per damunt i un altre per davall. Repeteix-ho fins que la tira s'acabi.
Quan arribis a l'extrem, lliga'l a la tira més propera.


3./ Repeteix aquesta operació amb tires de diversos colors per donar més alegria a la teva catifa.


4./ Ves afegint tires de tela fins que tinguis la mida que volies per la teva catifa. Un cop acabis, solta les tires que havies lligat al hula hula.


5./ Finalment, fes nusos per lligar-les al marge de la catifa i talla la tela que sobri amb les tisores. Talla també els trossos sobrants de la part de sota. 


I així, sense adonar-vos-en, ja teniu la vostra catifa feta i llesta per que la fiqueu al lloc de la casa que més us agradi!

Ens ensenyeu com us ha quedat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ara que ho has llegit, explica'm què en penses!